Ez nem vicc! Tényleg repülő motorokkal újít a dubaji rendőrség

2017. október 16. hétfõ  | Hozzászólás

Aki egy picit is nyomon követi a dubaji rendőrség pályafutását, az tudja, hogy az Arab Emírségekben soha nem riadtak vissza az úttörő újításoktól. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a robotrendőrök és az önvezető járőrautók után hamarosan repülő egyenruhások fognak a helyi törvények betartatásáért felelni.

Az orosz gyártmányú, leginkább egy hatalmas drónra emlékeztető közlekedési eszköz gond nélkül elbír egy embert, és akár 5 méteres magasságba is képes felemelkedni. A repülő közlekedési eszköz egyébként elektromos, és a 300 kilós rakománnyal 70 km/ó sebességgel kb. 25 percig tud folyamatosan repülni. A motor pilóta nélkül, távvezérléssel is működtethető.

Igaz, hogy Dubajban nincsenek olyan egetrengető távolságok, de azért azt valljuk be, hogy ezzel járművel nem érdemes belebonyolódni egy kiadósabb autósüldözésbe. Dugó ide vagy oda, az aksi sajnos hamar megadja magát úgy, mint ahogyan az kereskedelmi forgalomba kapható drónok esetében is lenni szokott. Mindezektől függetlenül Starsky és Hutch most tuti eldobná az agyát.


címkék: Drón, Dubaj, rendőrség

Neked ajánlott:


    ­