Az megvan, hogy Anthony Hopkins 50 éve írt egy zseniális keringőt?

2017. október 26. csütörtök  | Hozzászólás

Igaz, nem mai történet, ám mi csak most találkoztunk először a színészlegenda fiatalkori szerzeményével. Anthony Hopkinsról kevesen tudják, hogy huszonévesen, a színészi pálya megkezdése előtt zeneiskolába járt, ahol írt egy keringőt, ám azt sose hallotta. Nem csak ő, hanem senki más! Állítása szerint félt attól, hogy az egész pocsékul fog szólni, ezért a kottát miután fejből megírta, íróasztala mélyére rejtette.

Nos, 50 év elteltével most újra a színész kezébe került a mű, aki ezúttal nem hagyta tovább sikkadni a különleges keringőt. Megkereste a világhírű holland hegedűművészt, André Rieut, majd megkérte, hogy játssza el elfeledett szerzeményét. A művész állítókag majdnem elájult, amikor megtudta, hogy ki kérte fel az alkotás megzenésítésére.

"Elmondhatatlanul büszke vagyok, hogy itt és most Bécsben, először mi szólaltathatjuk meg a szerzeményét. Hatalmas örömmel tölt el, hogy mindezt a darab szerzője is hallhatja, aki egyenesen Los Angelesből repült ide az előadásra. Üdvözöljék nagy tapssal sir Anthony Hopkinst!” – konferálta fel a festőként sem utolsó színészt a hegedűművész. A felvétel egyébként még 2015-ben készült, amikor a hegedűművész Bécsben adott koncertet.

Most pedig nem maradt más hátra, mint feltekerni a hangerőt, ugyanis garantált libabőr, amit Hopkins úr 50 éve, belsõ hallás után komponált.


címkék: Anthony Hopkins

Neked ajánlott:


    ­