Meghalt egy párizsi metrószörfös

2017. október 25. szerda  | Hozzászólás

Nem akarok tiszteletlen lenni, de még okoskodni sem szeretnék. Én is benne vagyok minden hülyeségben. Mai fejjel gyakran gondolok vissza fiatalabb éveimre és a fejem fogom, hogy mennyi faszságot megcsináltam életem során. Tíz ilyen esetből hatszor simán meg is halhattam volna, ha nem vagyok egy piszok mázlista. Azzal viszont tisztában kell lenni, hogy aki kísérti a sorsát, az előbb vagy utóbb az életével fizet. Nos, ennek a párizsi metrószörfösnek is eljött az ítélet napja. A karma benyújtott a számlát, amit megboldogult hősünk az életével egyenlített ki.

Történt ugyanis, hogy kedden este a párizsi metró 6-os vonalán, a Passy és a Bir-Hakeim állomások közötti szakaszon életét vesztette az a 21 éves adrenalinjunkie, aki közszeretettel szelfizgetett száguldó szerelvények tetején. Szemtanúk beszámolója szerint a férfi már induláskor beverhette fejét az állomás tetejébe, így nem kizárt, hogy azonnal meghalhatott. Holtteste a Bir-Hakeim-hídra zuhant, a metróforgalom órákra leállt.

Ez a szakasz egyébként közkedvelt az önjelölt kaszkadőrök és adrenalinfüggők körében. A metró itt egy hídon keresztezi a Szajnát az Eiffel-torony közelében, a panoráma pedig egyszerűen pazar. Így nem is csoda, hogy a sok őrült ezen a vonalon akar metrószörfös képet készíteni magáról.

Hogy mégis miként kell elképzelni ezt a metrószörfözést? 2016 decemberében brit turisták forgattak egy filmet erről az őrületről. Nekik szerencséjük volt, ők megúszták sérülések nélkül a hajmeresztő mutatványt. Utoljára 2013-ban vesztette életét egy férfi a mostani esethez hasonlóan.


Neked ajánlott:


    ­