Még a halálos ágyán is felismerte gondozóját az 59 éves csimpánz

2017. október 19. csütörtök  | Hozzászólás

Igaz, nem mai kontentről van szó, de mi még nem láttuk ezt a videót. Ha te sem, akkor készülj fel, mert szívszaggató képsorokban lesz részed.

Az elmúlás is része az életnek, ezzel sokan tisztában vagyunk. Egyszer mindenki meghal. Én is, te is, sőt, mindenki más. A kérdés, hogy mikor. Így van ez az állatvilágban is, hiszen a legtöbb élőlény tudja, érzi, ha elérkezik a végítélet napja, ugyanis ők is éreznek, látnak, nem csak néznek, mi több, vannak emlékeik. 

Ennek a történetnek a főszereplője a hollandi Royal Burgers Állatkert majomkolóniájának legidősebb csimpánzáról szól. Mama még 2016-ban egy súlyos vírusos megbetegedés következtében teljesen legyengült. Nem volt hajlandó elfogadni semmilyen táplálékot, így mindenki számára világossá vált, hogy hamarosan elpusztul a kolónia legidősebb tagja.

A beteg Mamát halála előtt meglátogatta egykori gondozója, Jan van Hooff, az Utrechti Egyetem biológus professzora és egyben a majomkolónia alapítója. Az emberszabásúnak mindez nem esett le elsőre, hogy ki is érkezett hozzá, azonban amikor felismerte volt gondozóját, teljesen megváltozott a viselkedése. Még egy apró szőlőszemet is hajlandó volt leszuszakolni a torkán Jan kedvéért. Két héttel a felvétel készítése után Mama meghalt. :(


címkék: csimpánz, Mama

Neked ajánlott:


    ­