Csalás a botrányos lottósorsoláson? Két szám szerepelt a kihúzott golyón

2017. október 10. kedd  | Hozzászólás

Sokan emlegetik a lottót úgy, mint a szegények adója. Én nem feltétlenül értek egyet ezzel az állítással, ám azért azt valljuk be, hogy néha művel furcsa dolgokat Fortuna. Vagy hívjuk, aminek akarjuk...

Legutóbbi az ír lottósorsolás fulladt botrányba, amikor a tévénézők észrevették, hogy a számhúzásnál az egyik golyón két szám szerepel. Akkor többen is csalást kiáltottak, ám a Nemzeti Lottótársaság különös magyarázattal állt elő.

Állítják, a szigetország legutóbbi sorsolásán szó sem volt csalásról. Amit a játékosok a televízió előtt láttak, az nem volt más, mint tükröződés. Azonban, ha okával megnézzük a felvételt, nagyon is jogosnak tűnik a népharag. Amikor a festett pingponglabdák bekerültek a plasztikgömbbe, még minden rendben ment. Ám amikor a gép egyenként elkezdte kisorsolni a számokat, az egyik golyón a 38-as és a 33-as szám is egyaránt felfedezhető volt.

Az, hogy valóban a tükröződés volt-e a felelős a kínos percekért, vagy a Nemzeti Lottótársaság is benne volt a csalásban, azt döntse el mindenki. Ha így volt, akkor nyugodtan kijelenthetjük: az élet a legnagyobb Photoshop! Szerény véleményem szerint ha valóban fénytörésről lett volna szó, akkor ahogyan ráközelít a számokra a kamera, az optikai csalódásnak meg kellett volna szűnnie. Szerintem.

Ebben a lottóban egyébként 6 számot és egy bónuszszámot húznak ki, de csak 5-öt kell eltalálnia a játékosoknak. Azt egylőre nem tudni, hogy hányan buktak pénzt azért, mert a 33-as helyett valójában a 38-ast húzták ki.

 


címkék: lottó, csalás

Neked ajánlott:


    ­